Socratisch gespreksleider – Beroepsopleiding

5 t/m 10 augustus 2018, en
19 t/m 24 augustus 2018
Aanmelden

Een unieke opleiding, al 15 jaar…

Sinds 2003 bieden wij meermaals per jaar een Beroepsopleiding Socratisch Gespreksleider aan. In de zomer van 2018 vindt de opleiding twee keer plaats, in Kasteel Mariagaarde in Hoepertingen, middenin de fruitstreek Haspengouw (Belgie). Dezelfde opleiding voeren wij ook uit voor de Internationale School Voor Wijsbegeerte (ISVW) in Leusden (NL).
Vanaf het voorjaar van 2018 bieden we de opleiding ook aan in de vorm van 4 keer een weekend, in de periode maart-mei.

Kasteel Mariagaarde

Kasteel Mariagaarde

Wat leer je?

Je leert een socratisch groeps- en tweegesprek leiden. Na afloop ben je in staat om in elke situatie en op elk moment een socratisch gesprek starten. In de opleiding oefen je intensief met elk onderdeel en al doende ontwikkel je je eigen begeleidingsstijl.

Voor wie?

De opleiding is geschikt voor iedereen die op een meer onderzoekende en vragende manier gesprekken wil voeren. In het bijzonder is de opleiding geschikt voor wie werkt als:
docent (van basisonderwijs tot en met universiteit), adviseur, coach, leidinggevende, geestelijk verzorger, begeleider moreel beraad
De ervaring leert dat je na afloop met plezier en vaardigheid de socratische methode in je werk kunt toepassen.

Geheel verzorgd verblijf

Geheel verzorgd verblijf

Voorkennis

Om met succes te kunnen deelnemen heb je geen speciale voorkennis nodig. Drie maanden van tevoren krijg je een reader om je alvast in te lezen. Heb je al eerder aan een socratisch gesprek deelgenomen? Dat is zeker een voordeel, maar geen vereiste. Als je wilt kun je die ervaring van tevoren opdoen op een van onze introductiedagen.

Wat zeggen deelnemers?

logowimvdbrink
Wim van den Brink: ‘Deze training heb ik ervaren als grensverleggend en blikverruimend. Wat zogenaamd vanzelfsprekend is, wijkt telkens weer voor nieuwe gezichtspunten…’
Wat zeggen onze deelnemers? >>

Wanneer en waar?

In de zomer van 2018 vindt de opleiding twee keer plaats in de vorm van zes opeenvolgende dagen. Verder zal de opleiding aangeboden gaan worden in een ander format, nl. vier keer een weekend. Daarover wordt binnenkort meer bekend gemaakt.

  • 5 t/m 10 augustus 2018
  • 19 t/m 24 augustus 2018

Beide weken begint het programma op de zondag om 15:30 uur en het eindigt vrijdagmiddag om 16:00 uur.
De opleiding vindt plaats in Kasteel Mariagaarde te Hoepertingen(B).

Kosten, inschrijving, korting

Groepsomvang: 12 – 18 deelnemers
Kosten: Voor de gehele opleiding bedragen de kosten € 1825,-. Dit is inclusief:

  • Verblijf op 1-persoonskamer
  • Alle maaltijden
  • Gehele opleiding
  • Toezending van de reader per post

De kosten van de gehele opleiding (inclusief alle maaltijden en verblijf op 1-persoonskamer) bedragen. (vrij van BTW wegens CRKBO-registratie).
Begeleiding: Hans Bolten en Kristof van Rossem
Aanmelden

Voorinschrijving 2018

Je kunt zonder enige kosten of verplichtingen een voorinschrijving doen. We houden dan kosteloos een plek voor je vrij zolang er ruimte is. Je krijgt enkele keren bericht over het verloop van de inschrijvingen en we brengen je op de hoogte als de opleidingsweek waarvoor je een voorinschijving hebt gedaan bijna vol is. Je kunt dan beslissen om je definitief aan te melden.Je zult dus niet achter het net vissen en als je besluit om niet mee te doen is er niets aan de hand.
Je kunt je voorinschrijven op het aanmeldingsformulier.